Monday, June 30, 2008

Kodune piimatööstus vol. 2. Kohupiim, proovipartii nr. 1


Nüüd sai kohupiimategu tehtud. Välimuselt, struktuurilt täitsa kohupiim. Maitse ainult kibedavõitu. Ehk retsept läheb täiustamisele.

3 comments:

kukupai said...

Ma tegin vanasti alalõpmata ise kohupiima, kui sai veel seda hääd maapiima osta (sellega on nüüd meie kandis mutt, kuri EUROonu ei luba). Ongi veits kibe, suhkrut tuleb panna ja hapukoort ning siis lakkus poeg kausi ka puhtaks :P

Lilly Munster said...

Ehhee, mul on naaber piimamees ja maapiima automaadist lahedalt võtta.

Tegelikult on kuskilt blogist silma jäänud meetod, kus rõõsast piimast ja naturaalsest jogurtist sai head mahedat kohupiima. Eile leidsin ma lihtsalt külmikust ühe tilgastunud piimajäägi, millega muud polnud teha. Ehk eks ma lähen uuele katsele.

Anonymous said...

Kui piim külmkapis rikneb (tilgastab), siis ei saa head kohupiima, jääb kibe. Õiged hapendajad on külmaga maha surutud.Normaalsest piimast saab hea hapupiima (kohupiima) toatemperatuuril, kiiremini saab kui lisada juuretiseks hapukoort (näiteks). Pastöriseeritud piimale võib lisada mõnda haput piimatoodet, hoolikalt segada ja toatemperatuuril hapendada. Ideaalne oleks 28-30 Celsiust.Kalgendunud hapupiim segatakse ja soojendatakse aeglaselt kuni 50 kraadini jäetakse jahtuma ja ei maksa liiga kaua hoida, siis läheb kohupiim kuivaks ja puiseks.