Monday, September 01, 2008

Fotojaht: kool


Mina läksin kooli hea meelega, eriti peale auväärsesse eliitkoolilapse staatusesse tõusmist. Viimane on mõningase iroonilis-muigava varjundiga öeldud. Nic vihkas kooli ja tegi igasugu trikke, et oma munkade teelt kõrvale hoida. Uku moodustab demokraatliku segu ja suhtub kooli vaheldusrikkamalt: eelmine aasta käis vanas koolis hea meelega, nüüd uude kooli eriti ei kipu. Kas pole veel häid sõpru tekkinud või lihtsalt viskas kool üle... Ehk tegu on nii otseses kui kaudsemas mõistes unfinished businessiga.

Siiski "turnimise" tunnis talle meeldib. Ja jalgrattaga kooli sõita. Matemaatikat meeldib aga kodus empsi-papsi varvaste peal teha. Rehkendusega probleeme pole. Ainult püksid ei seisa jalas. Olgu need lühikesed jalgpallipüksid, vähe väikseks jäänud "strammis kukekad" või igati korralikud põlvjupatsid - alla vajuvad kõik pea ühte moodi. Kui Ukule kooli järgi minna, siis eksimise võimalust ei ole. See poiss, kel püksid kõige madalamal rebadel, on meite.

5 comments:

lagrits said...

Jääb loota, et esialgu kogemata rebadel pükstest ei saa varasesse teismeikka jõudes meelega rebadel püksid. See hipphopparite, rulatajate ja lumelaudurite "püksipersepõlveõndlas" stiil on... njah, ütleme, et ei ole minu maitse. Veel mõistetematum oli muidugi paari aasta tagune tüdrukute moekiiks, mil stringid pidid püksivärvli kohalt 10 cm välja paistma ja iga naba pidi paljas olema. Ka see, mis vaevu rasva vahelt paistis...
Pean ennast küll suhteliselt "popiks ja noortepäraseks" emaks (sain mõni aasta tagasi tütre klassivennalt komplimendi, et ma pidavat olema ainus normaalne ema terve klassi peale ja ainus normaalne õpetaja terve kooli peale, sest ma kannan ketse :) ), aga tütart norin sõbra aluspükste kollektsiooni nägemise eest ikka täiega. "Aga terve kool käib nii!" vastatakse mulle seepeale ning jääb oodata, millal kool läbi saab... muidu on ju igati tore poiss.
Ju ma hakkan vist vanaks jääma.
Aga kooli läksin minagi alati hea meelega. Ju see oli vist seetõttu, et õppimisega raskusi ei olnud. Kooli tööle minek oli aga iga aastaga järjest raskem...

Mrl said...

Noh, ja kui pükste rebadel kandmise komme üle ei lähe, siis tuleb poisile vähemalt ilusaid alukaid hankida :-) Ämblikuvõrkudega on ju päris cool!

lagrits said...

Just. Ja poistele/meestele pakutakse ikka ulmeliselt lahedate mustritega pesu. Õrnemale soole seevastu ikka ja aina pitsivaht ning "Hello, Kitty".
Pean veel lisama, mul on juba mitu kuud tunne, et väikelaste pükse õmmeldakse peaasjalikult ülekaalulistele. Mõnedel on küll pingutatav kumm, aga rahmeldava lapse jalast kaovad need sellest hoolimata.

Lilly Munster said...

Tjah, mul veel või enam mitte selle trendisektsiooniga eriti pistmist pole. Uku käib veel sellises astmes, kus riietus pigem vanemate trende kajastab, ning ülikoolis kottpüksid enam ainumõeldav riietus ei ole. Uku puhul on küll tegemist sageli tema oma stilistitööga mõne odavketika valikust nagu ämblikmehe püksid näiteks :)

Mormelar said...

See on ju praeguse aja trend, pükse nii kanda.
Poiss on varakult moodne lihtsalt.