Monday, April 07, 2008

Lits ja pedofiil e toites stereotüüpe

Kunagi mainis Nic, et ta töökaaslase sõbrale organiseeriti poissmeesteõhtu Riias. Mina ei osanud sealt midagi pikantset leida: "Aaa, ilus vanalinn! Palju neoklassitsismi ja natuke Pariisi meenutav." Seejärel informeeriti mind tõsiasjast, et poissmeesteõhtu osalised sageli vanalinna ei näe ja töökaaslase naine pani oma mehe osalemisele kategoorilise veto.

Eile tuli mulle see seik jälle meelde. Nimelt aktuaalse dokumentalistika saates näidati Briti saarte noormeeste poissmeesteõhtut Riias. Irish lads in Riga. Vanalinna nad tõesti suurt ei näinud. Järgides "kaunist" Matroesjka's liini. Nii, et, kelle kurvastuseks, kelle rõõmuks, Põhjamaade Bangok on Riia.

Kahjuks ei kipu lääneeurooplased kolmel Balti riigil vahet tegema. Ehk mul juurdub järjest enam sisse harjumus alustada oma päritolu selgitamist faktiga, et ma saan soome keelest aru. Või ütlen lihtsalt, et tulen põhja poolt natuke kaugemalt kui Holland.

Aga nüüd päeva paari teise poole juurde. Nic rabas terve nädalavahetuse tööd teha. Pühapäeva õhtupoolikuks sai leht valmis ja poisid läksid tunniks-paariks välja uitama. Kahjuks sai pühapäevaga ka koolivaheaeg läbi ning Uku tuli hommikuse Vana-Kreeka draama ennetamise programmi raames mõistlikul ajal magama panna.

Kolm tundi porilombis tuiamist oli maksimum. Ukul oli asjaolude sunnil tõsine papsi-defitsiit ja ta loobus igasugusest kooperatsioonist kojuminemise osas. Seisis oksad laiali lombis ega liikunud kuhugi. Nic läks natuke eemal oleva autot lähemale ajama, et väänkael lihtsalt sülle võtta ja autosse laadida. Samal ajal parkis oma autot vanem daam. Nic sõitis ligemale, astus autost välja ja toppis protesteeriva Uku autosse. Kena pilt daamil, kas pole?

Kodus tagasi hakkas paps peale õhtusööki Ukut voodisse panema. Kaisukas Part oli kadunud. Nic läks seda autost otsima. Tänavast sõitis alla politseiauto ja keeras maja ette... Eeskujulik naabrivalve! Arreteerimiseks ei läinud :), kuna Uku tegi akna ees tuuleveskit, nägusid ja tibupoega e kõike, mida röövitud lapselt ei ootaks. Siiski tulid politseinikud üles vaatama, Uku pidi oma sini-kollase vihmajope ning kummikud ette näitama. Vähemalt avaldas kokkupuude politseiga nii palju muljet, et magamaminek toimus seekord rekordilise 10 minutiga.

Eelnevalt nähtud Letland-sletland filmi tasakaalustuseks ei saanud ma loomulikult jätta mainimata, et belglased on ju kõik pedofiilid :). Ja nii see päev ilkudes otsa sai:
- Slut!
- Pedofiel!

3 comments:

Karuema said...

oo mai gaad. aga ka tallinn on see läbulõbulinn. tulin kunagi oma teismelise tytrega londonist neljapäeva õhtuse lennukiga tallinna ja lennukompanii pani meid äriklassi istuma...turvalisuse pärast, sest lennuk nolin täis tallinna lõbutsema sõitvaid juba jokkis briti poissmehi- häälekaid ja kiimas ja üsna agressivseid...

Anonymous said...

Lilli, vaata ette see akinogal tüüp saadab blogi kommentaaridesse viirust, ärge avage seda.

Mormelar said...

Täiesti uskumatu! See politsei-lugu. Eestis ei toimiks see eal.
Aga samas on see hea, tõesti hea, sest vahel hoitakse nii tõelised kuritööd ära.