Monday, March 10, 2008

Hollandlased ja nende nimed

Eile tabasin ma end mõttelt, et originaalitsevad eestlastest vanemad võiksid nimeseaduse kitsendustega toime tulemiseks hakata Hollandist nimesid otsima.

Nici karjääri ajast põhja pool leiduvad me tutvusringkonnas mõned kodustatud hollandlased. Jaapi kõrval on mu lemmikuks graafikust Freek, kellele ma armastasin igal võimalusel õelda, et Freek, sa oled friik.

Sellest ajast on nüüd vähe vett merre voolanud ning Hollandi suund ei ole üldise tutvusringkonna arengute osas erand. Lapsi sünnib nagu seeni pärast vihma. Freegil on väike poeg. Joep, mis hääldub jup. Friik nimi, eks? Ukule igastahes meeldis väga. Nimelt palusin Ukul Joep öelda, mille peale tuli suht emotsioonitu "jup...". Mõttepaus. "Jupiiiii!" ja lai naeratus. Joep oli küll natuke väiksevõtu tõelise mänguseltsilise jaoks, aga see eest oli Freekil vinge kogu ämblikmehe koomikseid 80.-test.

Teisalt võiksid Hollandi originaalitsevad vanemad oma originaalsete nimede otsingul Eesti nimedest sobivat otsida. :) Kuigi, välistades Kalevi ja täpitähtede olemasolu, peab natuke nimeraamatut lappama.

No comments: