Tuesday, March 18, 2008

Kuidas maja elektri- ja gaasivõrguga ühendada, vol 2

Kirjutasin, kuidas me asjaajamise kadalippu tiba tillist tõmbasime. Unistamine on muidugi lubatud, aga nii lihtsalt-ladusalt see asi ei läinud.

Reedel seisis Nic objektil ja ootas kaablikutte. Tüübid tulid ja lausa kell kaheksa. "Meetrid" st mõõdikud said paika. Hollandi keeles mõõdetakse kõike meetriga sh gaasi ja elektrit :) Aga keskpäeval helistas Nic ja paanitses, et meil siiski pole elektri-gaasi tarnimise lepingut ja tüübid ei saa kraane lahti keerata.

Peale mõningast kõlistamist selgus, et probleem kehvas võrgutusfirma ja energiafirma vahelises kommunikatsioonis. Ikka vana jama numbritega, kurikuulsat EAN-numbrit energiafirmal pole! J***s fucking C***t. Ehk ma võtsin siis toru-kaablifirma 18-kohalise lohe ja vuristasin seda 6 korda energiafirmale ette. See oli päris hea hollandikeelsete numbrite harjutus.

Ainult oleks ma seda ennem teadnud, oleks ma selle harjutuse kaks päeva varem ette võtnud ning siis oleks ka kohe ühendus lahti keeratud. Sest energiafirma peab peale numbri ülestähendamist võrgutusfirmale ütlema, et kõik on ok, ja see võtab vähemalt päeva aega. Kui kraanid nüüd neljapäeval lahti saavad, loen ma suurest õnnest omale veel 6 korda EAN-numbrit hollandi keeles ette.

No comments: